top of page
Ara
  • Snap Exhibitions Dubai

Fuar Standı Büyüklüğü Nasıl Olmalıdır?

Güncelleme tarihi: 12 Mar 2021

Fuar alanlarında yer alacak firmalar, fuar standı tasarımlarını ve tüm planlamaları büyük titizlikle yapmalılardır. Zira tüketiciler veyahut ziyaretçiler ve yatırımcıların buluşma noktaları bu fuar alanlarıdır. Bu sebeple fuarda bırakılacak izlenimin, standı tasarımının, stand yapısının ve dışarıdan oluşan ilk görüntünün çok iyi ve etkileyici olması gerekir.



Ürün gamı oldukça geniş olan bir firmanın küçük bir stand alanına yerleşmeye çalışması kendini yeterince ifade edememesine sebebiyet verebilir. Tam aksi şekilde butik bir firmanın ya da kurumun kendini çok büyük bir alanda yeterince ifade edememesi de olumsuz bir intibaya sebep olacaktır. Bu bağlamda bakılacak olursa stand tasarımı, firmanın büyüklüğü ve genişliği buna bağlı olarak alanının kendi ile orantılı olması, fuara gösterdiği özen ve ilgi, fuardan beklediği sonuçlar çalışmalarla doğru orantılı olmalıdır. Her bir işlem ve seçim doğru olduğu takdirde sonuçlar da bir o kadar verimli ve istenilen düzeyde olacaktır.

Fuara katılım gösterecek olan firmaların vermek istedikleri mesaj, bunu öne çıkarmak ve gözle görünür bi hale getirmek oldukça önemlidir. Vurgu yapmak istediği ürünler, sahipliğinde olan yenilikler direkt olarak hedef kitleye doğrudan ulaştırılmalıdır. Bu sebeple fuar organizasyonu iyi tasarlanmalı her bir detayı ince ince düşünülüp işlenmelidir.

Fuar standı büyüklüğünü etkileyen faktörlere genel olarak bakacak olursak;

  • Fuarda tanıtıma sunulacak ürünlerin kapladıkları alan, ürünlerin sayısı ve ürünlerin hacimleri

  • Bu fuar organizasyondan beklenen ziyaretçi sayısı

  • Sunum teknikleri, tiyatrosal bağlamda canlı sunumlar yapılabilir, ekranda ürünü ya da içeriği anlatan bir video dönebilir

  • Rakiplerinizin bu anlamda gösterdikleri çalışmalar, fuar stand büyüklükleri, fuar standı tasarımları

  • Ve en önemli ve etkileyici olan madde; prestij...

0 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Commentaires


Yazı: Blog2_Post
bottom of page